Błagam !!!
Kasiulkaaaa: Błagam o pomoc w tych zadaniach

!

1. Uporządkuj rosnąco podane liczby:
215 ,
320 ,
429
2. Oblicz wartość wyrażenia dla x = −
34 y= −
13
12x
2y − 7xy.
licze ale cały czas mi wychodzi nie tak ... ; (
21 wrz 18:17
tim: 1. Sprowadź wszystko do wspólnego mianownika. (8700)
12 * (− 3/4)2 * (− 1/3) − 7 * (− 3/4) * (− 1/3) =
12 * 9/16 * (− 1/3) − 7/4 =
− 9/4 − 7/4 = − 16/4 = −4
21 wrz 18:20
Matma: 2 w czym problem?
21 wrz 18:23
Matma: a sory tim zrobil
21 wrz 18:23
Kasiulkaaaa: ej ale w 2 w odpowiedziach jest −4 34
21 wrz 18:42
tim: Jeżeli dobrze przepisałaś przykład wyjdzie −4.
21 wrz 18:51
Kasiulkaaaa: no tak ... ale w książce jest inaczej ...
21 wrz 18:56
tim: Wszystko na pewno dobrze przepisane?
21 wrz 18:57
Kasiulkaaaa: a skąd się wzięło −
94
21 wrz 18:59
Kasiulkaaaa: a juz wiem
21 wrz 19:00