matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zielonny:
która z podanych liczb −2, 3/4, 6 jest wartością funkcji h(x)=3−|x|. x należy do N. odpowiedź uzasadnij
10 cze 19:04
Janek191:
Odp. − 2 , bo h( 5) = 3 − I 5 I = 3 − 5 = − 2
10 cze 20:52