matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz kresy zbioru
artur:
X= {x, x = t
2
−t, t∊R } f(t)=t
2
−t Δ=1
√
Δ
=1 t
1
=0 ∧ t
2
=1 Współrzędne wierzchołka :
−b
p=
2a
−Δ
q=
4a
1
p=
2
1
q=−
4
4
10 cze 18:13
Basia:
No i po co to wklejasz znowu ? Odpowiedziałam Ci w poprzednim poście.
10 cze 18:18