matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Maniek:
Rozwiąż trójkąt prostokątny jeśli przyprostokątna ma długość 7 cm a kąt ostry 65stopni
10 cze 17:50
M:
18 gru 06:12
M:
5 wrz 19:40
Kim Shin:
a
sin25
o
=
7
a=7*sin25
o
b
sin65
o
=
7
b=7*sin65
o
5 wrz 21:39