matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
Olii:
rozwiąż równanie : (n+2)!/n! − 6n=12
10 cze 15:59
Mila:
(n+2)!=n!*(n+1)*(n+2) stąd:
n!*(n+1)*(n+2)
−6n−12=0⇔
n!
(n+1)*(n+2)−6n−12=0 Dalej potrafisz?
10 cze 16:49