matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj tempo zmian funkcji
Mart543:
f(x)= −3/ 2x−1
10 cze 14:10
wredulus_pospolitus:
tempo zmian
10 cze 14:26
Mart543:
tak
10 cze 15:04
Mart543:
sorry, tempo zmian wartości funkcji dokładnie.
10 cze 15:05
Basia:
patrz tutaj
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:zYkiSUmAkc0J:wsehsk.home.pl/files/zarzadzanie/materialy/Rozniczka_elast_tempo.pdf+&hl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESj0Yi2nrnxs5OgpGxbb-erJS2vg9q7LI1vASYUOi738Atksd8FBvkQpmsBHa8qLkgb6eEic-LE-nKaHCViwkNFJDSv7Ah9WfNB7xVVD4t9sSjlmFfsPhpL4_kTqoMjBqPng7ipw&sig=AHIEtbTJ8pMLOkIBZf9x5_AlovPfD8DEmA&pli=1
f'(x
0
)
Tempo wzrostu w p−cie x
0
to nic innego jak
f(x
0
)
10 cze 15:12
Mart543:
Dzięki.
10 cze 15:15