Nie ogarniam tego.
Kajaa : Tożsamość


cos
2αsinα+sin
3α=sinα
9 cze 22:05
Ajtek:
Wyciągnij przed nawias sinα z lewej strony.
9 cze 22:06
Kaja: L=cos2αsinα+sin3α=sinα(cos2α+sin2α)=sinα*1=sinα=P
9 cze 22:07
Eta:
L=sinα(cos2+sin2α)=sinα*1= sinα=P
9 cze 22:07
Eta:
Nic tu po mnie

idę odpocząć
9 cze 22:08
Ajtek:
Witaj
Eta 
.
Twoja obecność jak zawsze mile widziana

.
9 cze 22:10
Kajaa : a too: 1−2cos2α=2sin2α−1
9 cze 22:13
Kaja: L=1−2(1−sin2α)=1−2+2sin2α=2sin2α−1+P
9 cze 22:14
Ajtek:
1+1=2cos2x+2sin2x
2=2(cos2x+sin2x)
Wiesz co dalej?
9 cze 22:15
Eta:
cos2α= 1−sin2α
L= 1−2(1−sin2α)= .......... =P
9 cze 22:15
Eta:
+P
9 cze 22:16
Kajaa : nie rozumiem.
9 cze 22:17
Eta:
Zapytaj
Kaja o jedno
a mniej
9 cze 22:18
Kaja: zobacz na moje rozwiązanie− wyżej
9 cze 22:18
Kaja: cos
2α=1−sin
2α z jedynki trygonometrycznej
9 cze 22:19
Ajtek:
Eta ale jesteś uczynna

.
9 cze 22:19
Eta:
Na moje też.......... powyżej
9 cze 22:20
Ajtek:
No to na moje również. Inna metoda, ale równie dobra
9 cze 22:22
Eta:
9 cze 22:22
Kajaa : dziekuje
9 cze 22:28