matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność kwadratowa
adam:
x
2
−5x>−6 x
2
−5x+6>0 Δ=0 czy to jest dobrze jak to opisać? parabola do dołu ma jedno miejsce zerowe x ∊ do
21 wrz 17:37
tim:
Δ = 1, a
√
Δ
= 1
21 wrz 18:28
adam:
no tak to teraz muszę wyliczyć x
1
i x
2
tak
21 wrz 18:33