matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE
malapaaam:
oblicz objętość kuli , której koło wielkie ma obwód 18pi cm
9 cze 19:47
Eta:
9
3
P(koła) =4πr
2
⇒4πr
2
= 18π ⇒ r
2
=
⇒r=
= 1,5
√
2
2
√
2
4
V=
πr
3
=............
3
9 cze 20:11