matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!miejsca zerowe
Kasiaula:
oblicz miejsce zerowe funkcji (x−2)(x+3)/(x+3)
2
9 cze 15:53
bezendu:
x=2
9 cze 15:54
Janek191:
( x − 2)*( x + 3)
x − 2
f(x) =
=
; x ≠ − 3
( x + 3)
2
x + 3
f(x) = 0 ⇔ x − 2 = 0 ⇔ x = 2 Odp. x = 2 =========
9 cze 18:55