9 cze 15:48
wredulus_pospolitus:
do góry nogami jest ... monitora przekręcać nie będę
9 cze 15:50
Bidzi:

Ja to zawsze mam szczęście.
7.18 Przekątne czworokąta dzielą ten czworokąt na cztery trójkąty. Dane są pola trzech
trójkątów (zobacz rysunek obok). Oblicz pole czwartego trójkąta.
Nie wiem jak zaznaczyć na rysunku więc.
Z=75 −=30 +=45
7.19
W trapezie ABCD, AB||DC, poprowadzono przekątne, które przecięły się w punkcie P.Wykaż, że pola
trójkątów BCP i APD są równe.
9 cze 15:54
Bidzi: halo.
9 cze 21:30