wykres funkcji logarytmy
kuba : jeżeli mamy do narysowania wykres funkcji log2= (−x) jak −x wpłynie na wykres, i czy są
zadania z przesunięciem o wykresu np. log2 (x−2)+1
9 cze 14:55
kuba : pomoże ktoś
9 cze 15:15
kuba : 
? nie potrzebuje rozwiązania lecz tylko wyjaśnienia
9 cze 15:32
Mila:
Zadanie1.
1) f(x)= log2(x) rysujesz wykres tej funkcji
2) odbicie wykresu f(x) względem OY⇒otrzymujesz wykres funkcji:g(x)=log2(−x)
9 cze 16:00
Mila:
Zadanie 2)
1) f(x)= log2(x) rysujesz wykres tej funkcji
2) przesuniecie wykresu f(x) o wektor [2,1]⇒otrzymujesz wykres funkcji g(x)=log2(x−2)+1
9 cze 16:03
kuba : dzięki

a takie małe pytanko log
20.25 = ?
9 cze 17:06
bezendu: −2
9 cze 17:09
kuba : −2

pewnie to banalne ale jakim sposobem
9 cze 17:11
kuba : a dobra juz wiem
9 cze 17:12