są to zadania z tech geodezyjnego
konrad : proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania bo czas mi sie kuli a jutro ostatni sprawdzian
zad.1
zapisz liczbę 3,(12) w postaci ułamka zwykłego
zad.2
dane są zb. A=<−3,6) B=(0,+∞)
a )zaznacz na osi liczbowej zb. A,B oraz wyznacz A∪B , A−B
b )podaj przykład liczby niewymiernej należącej do B"
9 cze 14:12
9 cze 14:22
konrad : byłem w szpitalu i mam zaległe prace i mam tydzień żeby je nadroić a zadan mam ze 100
9 cze 14:30
Eta:

1/ 3,(12)= x /*100
312,(12)= 100x
− 3,(12)= x
−−−−−−−−−−
309= 99x ⇒x=........ dokończ
2/
AUB= <−3,
∞) , A\B= <−3, 0>
B
'= (−
∞, 0> liczby niewymierne € B
' np: −π , −
√2, −
√3, −2
√5 ........
9 cze 14:36
konrad : bardzo dziekuję ETA za pomoc
9 cze 16:21