matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownania kwadratowe
MiLord:
Prosze o wylumaczenie jak to sie robi 2x
2
−9x−35=0 x
2
−
x
2
−
1
2
=0 2x
2
+3=−7x x+10=3x
2
9 cze 13:01
bezendu:
2x
2
−9x−35=0 a=2 b=−9 c=−35 Δ=b
2
−4ac
9 cze 13:04