geometria analityczna
ksenio: Okrąg jest opisany równaniem x2+y2=26p2, gdzie p ≠0
Uzasadnij, że końce cięciwy AB mogą mieć współrzędne A=(5p, p) B=(p, −5p)
Wskaż możliwe współrzędne końców średnicy okręgu
Błagam o pomoc!
9 cze 09:19
bomba: Uzasadnij, że końce cięciwy AB mogą mieć współrzędne A=(5p, p) B=(p, −5p)
Wskaż możliwe współrzędne końców średnicy okręgu
Tylko to proszę
9 cze 10:11
ICSP: końce cięciwy mogą mieć współrzędne.
Trzeba pokazać dwie rzeczy:
1o Punkt A należy do okręgu
2o Punkt B należty do okręgu
9 cze 11:35