1 | ||
∑0∞ | ||
(2n+1)2 |
2 | ||
an= | *(−1)n | |
n2π |
π | (−1)n | |||
f(x)=|x|= | +2 ∑ | cos(nx) | ||
2 | n2*π |
2 | 2 | |||
an= | *(−1)n− | |||
n2π | n2π |
π | 2*((−1)n−1) | ||
+2∑ | = | ||
2 | (2k + 1 )2π |
π | ((−1)n−1) | ||
+4∑ | = | ||
2 | (2k + 1 )2π |
π | 2 * ( (−1)n − 1) | |||
|x| = | + ∑ | cos(nx) | ||
2 | n2π |
π | 4 | 1 | π2 | |||||
0 = | − ∑ | ⇒ ∑ | = | |||||
2 | (2k+ 1)2π | (2k + 1)2 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |