matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
i kolejny trudny obszar normalny...
slawomir:
Cześć, Witam!
Jak wyznaczyc obszar normalny dla takich funkcji: x
2
+ y
2
= 1 , x
2
+ y
2
= 4, z = 0? To bedzie wedlug mnie takie okrągłe ciastko
ale jak to zapisac? Pozdrawiam!
8 cze 20:36
Nienor:
Podziel pierścień na dwa obszary.
9 cze 00:06