Przekształcanie wzorów
Manda: Jak przekształcić ten wzór, żeby wyznaczyć m?
ro=mV
8 cze 18:50
Basia: żarty ? pomnożyć przez V
8 cze 18:53
Grzesiek: r0=mV /*V
r0*V=m
8 cze 18:53
Manda: A czemu miały by być to żarty?
8 cze 18:58
5-latek : bo to jest poziom gimnazjum a nie liceum
8 cze 20:21
wredulus_pospolitus:
Basiu −−− niestety to nie są żarty ... już za moich czasów problemem na fizyce w liceum było
zadanie, w którym trzeba było podstawić do jednego wzoru, aby wyliczyć coś (np. t) i następnie
to podstawić do następnego (i go właśnie tak przekształcić) aby wyliczyć szukaną wartość
8 cze 20:25