pierwiastki
mique: Pomoze mi ktos to obliczyć? 12√3−√2=
8 cze 18:14
ZKS:
Nie masz kalkulatora?
8 cze 18:18
mique: Proszę. ..
8 cze 18:19
mique: Jak to obliczyć bez kalkulatora?
8 cze 18:19
mique: Na sprawdzanie nie mogę używać liczydeł
8 cze 18:20
ZKS:
To sobie przyjmij że √3 = 1.73 oraz √2 = 1.41.
8 cze 18:24
mique: I to mam tak bez kalkulatora wiedzieć?
8 cze 18:25
ZKS:
Weź wrzuć jeszcze to samo zadanie z pięć razy.
8 cze 18:25
ZKS:
No raczej.
8 cze 18:25
mique: Eta mi zawsze pomaga. ... może i teraz spojrzy. . Wiem, że to dla Niej "pryszcz"...
8 cze 18:27
ZKS:
No to czekaj aż Eta przyjdzie.
8 cze 18:30
Basia: A po co to liczyć ? Takie wyniki po prostu się zostawia.
Chyba, że masz policzyć w przybliżeniu.
8 cze 18:31
mique: Bardzo dziękuję za pomoc. ..
8 cze 18:32
pigor: .. tu naprawdę nie opłaca się nic dalej robić i kończysz zadanie ,
a jeśli wcześniej nic nie sknociła(e)ś to pani twoja musi ci to uznać za poprawnie
rozwiązany przykład,
a więc jesteś pewna(y) że wcześniej było o.k.,

bo jeśli nie, to napisz jaki był
ten twój przykład zanim doszedłeś do czegoś takiego , to ...

pogadamy
8 cze 18:33