matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Olga:
Potrzebuje pomocy przy takim zadanku : Dany jest ciąg (a
n
) określony wzorem a
n
= (−1)
n
*
2 − n
n
2
(tu na dole jest n
2
) dla n = 1, 2, 3... Oblicz a
2
, a
4
i a
5
8 cze 17:15
Janek191:
Tak jest ?
2 − n
a
n
= ( −1)
n
n
2
8 cze 19:27
Basia:
podstawiaj za n kolejno: 2,4,5 i licz
8 cze 19:28