proszę o pomoc równanie
noname: mam pytanko
miałem do rozwiązania zadanie w którym trzeba było napisać równania wszystko byłoby ok gdyby
nie w jednym
wzór wspol kier y=ax+b
z punktów wyszło w jednym równaniu ze a jest równe 0
jaki powinien być zapis bo nie liczyłem dalej
gdy podstawimy sobie punkty to zawsze wyjdzie 0
a taki jest nieprawidłowy
y=x+b
bo z tego wynikałoby ze a =1 a ma być ze jest równy 0
8 cze 15:40
wredulus_pospolitus:
y=b .... czyli prosta równoległa do osi OX
8 cze 15:43
wredulus_pospolitus:
np. y=2 ..... powstaje z punktów (−2,2) i (100
√456, 2)
8 cze 15:43
noname: eh czyli 1/3 zadania mam źle
8 cze 15:45