Obliczyć pochodną funkcji
abcde: Proszę o pomoc
Jak obliczyć pierwszą i drugą pochodną funkcji
f(x)=sin2(1−lnxx)
g(x) = 9√4x5 + 23x4
8 cze 13:42
asdf:
| | 1−lnx | | 1−lnx | | 1−lnx | |
2sin( |
| )cos( |
| ) * ( |
| ) ' = |
| | x | | x | | x | |
(ze wzoru na sinus podwojnego kąta) =
| | 2(1−lnx) | | 1−lnx | |
sin( |
| ) * ( |
| ) ' = ... |
| | x | | x | |
| | 1−lnx | |
pochodną z ( |
| ) ' juz sobie latwo policzysz  |
| | x | |
8 cze 13:44
abcde: a pochodną funkcji g(x) jak obliczyć
8 cze 20:58
asdf: zebym ja cos tam widzial
8 cze 21:06
5-latek : | | 9√4x5+2 | |
jesli to ma wygladac tak |
| to 9√4x5=(4x5)1/9=4x5/9 |
| | 3x4 | |
| | f | | f'*g−f*g' | |
i dalej ze wzoru ( |
| )'= |
| |
| | g | | g2 | |
8 cze 21:28
abcde: Tak właśnie ma wyglądać wielkie dzięki za pomoc i wskazówki
10 cze 10:52