matematykaszkolna.pl
Jedno pytanie Piotr: Czy równości i nierówności wykładnicze obowiązują na maturze rozszerzonej?
8 cze 09:30
use: a ja zdam tobie inne pytanie co jest trudnego w nierównosciach wykladniczych
8 cze 09:32
Piotr: Pytam się po prostu z ciekawości, bo w szkole to będę miał a gdzieś czytalem, ze to nie obowiazuje emotka
8 cze 09:34
use: generalnie jezeli przygotowujesz sie do matury rozszerzonej to warto to przerobic i porobic zadania z tego dzialu ( nawet jak ich nie ma na maturze tym bardziej ze w szkole jest ) wyrobisz sie na dzialaniach na potegach a poza tym to i tak w dalszej edukacji moze sie przydać wiec polecam to ogarnąć emotka
8 cze 09:37
Piotr: Tak, tak wiem emotka. U nas nauczycielka sporo robi tematów/działów nie obowiązujących na maturze emotka
8 cze 09:38
use: przeglądając matury z ubiegłych lat to faktycznie chyba nie ma tego tematu na maturze ale podkreslam nie jestem pewien zresztą sam zobacz jakie byly matury z poprzednich lat to wiele ci powie emotka a najlepiej wejdz na ckei sprawdz w informatorze ( wybacz ale ja juz tego za ciebie robil nie będę emotka
8 cze 09:40
Piotr: Okej, dzięki za pomoc emotka
8 cze 09:40
use: ja w tym roku pisalem mature i srednio jestem zadowolony ale nic nie poradze juz "po ptakach " a teraz ucze sie Granic ( w zasadzie już ogarnąłem ale zrobie jeszcze z 300 zadań) , pochodne zacząłem a pozniej planuje jeszcze całeczki, może szeregi , całki wielokrotne zależy jak się będe wyrabiał ( a zamierzam uczyć sie tak żeby rozumieć bo to jest podstawa ). Do konca czerwca myślę że wystarczy emotka
8 cze 09:44
use: i tobie jeżeli moge coś poradzić to jak chcesz dobrze zdać mature i ogólnie wiele sie nauczyć to trzaskaj zaedania im wiecej zadan zrobisz tym lepiej no tylko wiadpomo zadania tez nie na poziomie 2+2 tylko cos mocniejszego emotka
8 cze 09:46
Piotr: Hehe emotka. To gratuluje determinacji emotka. Ja za rok będę pisał maturę z matmy rozszerzoną no i ta fizyka nieszczęsna
8 cze 09:47
use: fizyka tez rozszerzona ?
8 cze 09:48
Piotr: Tak, tak robię robię zadanka, ''trzaskam'' je emotka
Piotr: Też rozszerzona emotka
Piotr: A Ty zdawałeś fizykę rozszerzoną?
8 cze 09:53
5-latek : Use.. Naucz sie obliczac granice z definicji i plus do tego np zeszyt nr9 310 przykladow granic z pelnymi rozwiazaniami krok po kroku z serii Biblioteczka opracowan matematycznych wydawnictwo Bila . Koszt 12−13zl . emotka
8 cze 09:55
use: właśnie miałem taki zamiar jednak logicznie to przemyslalem i sie wycofalem bvo generalnie wiedzialem ze matme zdam na 70+ a napisanie fizyki na podobnym poziomie to jest niezle osiagniecie a na uczelnie i tak liczy saie jeden przedmiot czy suma sumarum bez sensu niby matury nie da sie nie zdac ale pisac dla samego pisania to tez zadna filozofia no chyba ze z fizyki naprawde czujesz sie mocny i celujesz w 70+ albo z matmy czujesz sie slabszy niz z fizyki to rozumiem emotka
8 cze 09:56
Piotr: Ale jak to jeden przedmiot się wlicza?emotka Jak czytałem to, np. na politechnikę warszawską to wlicza się matma+dodatkowy przedmiot+język obcy
8 cze 09:59
use: @5−latek właśnie mam ten zbiór w wersji PDF ( nie będe może wnikał w to jak go zdobyłem emotka no ale czy ktoś z was jest święty emotka ) a tak na poważnie to własnie ten zbiór zamierzam przerobic i chyba myślę że nie ma sensu sie wiecej w granicach babrać bo do równań różniczkowych daleko emotka Chodzi ci o ta definicje że dla każdego otoczenia istnieje takie n że dla kazdego n ( cos tam coś tam ) jest mniejsze od epsilona ( o tą definicje ci chodzi ? jeżeli tak to jak z niej liczyc xD )
8 cze 10:00
use: @piotr z tego co ja sie orientuje na stronach uczelni to jest matma LUB fizyka LUB chemia ( po przeczytaniu opisu wyraznie jest podkreslone ze kandydat wybiera jeden przedmiot ) tak jest na AGH tak jest na PK tak jest na UJ nie wiem gdzie ty sie wybierasz emotka
8 cze 10:02
Piotr: No ja bylem na targach szkoly w Warszawie. I dostalem tam rozne ulotki itd. I tam piszę matm+dodatkowy przedmiot i ten jezyk obcy. I te punkty za mature z matmy, dodatkowego przedmiotu i jezyku obcego sie sumują ze sobą
8 cze 10:05
use: no tak faktycznie jezeli wybiewrasz sie na PW to faktycznie taki dziwny motyw jest emotka ale na wiekszosci uczelni jeden przedmiot emotka
8 cze 10:06
use: ja wybieram sie na te "inne"
8 cze 10:06
Piotr: No niestety, do Warszawy mam najblizej . Mysle, ze sobie poradze emotka
8 cze 10:09
use: ja mam najdalej właśnie emotka
8 cze 10:10
use: dobra to powodzenia na maturze za rok emotka ja łapie sie za te granice bo 310 ich jest emotka ^^
8 cze 10:11
Piotr: Ok, dzięki . Milego rozwiazywania zadan emotka
8 cze 10:12
use: Oj oj oj , stary nie wiem jak Ciebie ale mnie uczyli że za tego typu rzeczy się NIE DZIĘKUJE emotka no ale nic, ^^ pozdro ^^
8 cze 10:15
Piotr: Ja nie wierze w przesądy . ^
8 cze 10:27