Jedno pytanie
Piotr: Czy równości i nierówności wykładnicze obowiązują na maturze rozszerzonej?
8 cze 09:30
use: a ja zdam tobie inne pytanie co jest trudnego w nierównosciach wykladniczych
8 cze 09:32
Piotr: Pytam się po prostu z ciekawości, bo w szkole to będę miał a gdzieś czytalem, ze to nie
obowiazuje
8 cze 09:34
use: generalnie jezeli przygotowujesz sie do matury rozszerzonej to warto to przerobic i porobic
zadania z tego dzialu ( nawet jak ich nie ma na maturze tym bardziej ze w szkole jest )
wyrobisz sie na dzialaniach na potegach a poza tym to i tak w dalszej edukacji moze sie
przydać wiec polecam to ogarnąć
8 cze 09:37
Piotr: Tak, tak wiem

. U nas nauczycielka sporo robi tematów/działów nie obowiązujących na maturze
8 cze 09:38
use: przeglądając matury z ubiegłych lat to faktycznie chyba nie ma tego tematu na maturze ale
podkreslam nie jestem pewien zresztą sam zobacz jakie byly matury z poprzednich lat to wiele
ci powie

a najlepiej wejdz na ckei sprawdz w informatorze ( wybacz ale ja juz tego za
ciebie robil nie będę
8 cze 09:40
Piotr: Okej, dzięki za pomoc
8 cze 09:40
use: ja w tym roku pisalem mature i srednio jestem zadowolony ale nic nie poradze juz "po ptakach "
a teraz ucze sie Granic ( w zasadzie już ogarnąłem ale zrobie jeszcze z 300 zadań) , pochodne
zacząłem a pozniej planuje jeszcze całeczki, może szeregi , całki wielokrotne zależy jak się
będe wyrabiał ( a zamierzam uczyć sie tak żeby rozumieć bo to jest podstawa ).
Do konca czerwca myślę że wystarczy
8 cze 09:44
use: i tobie jeżeli moge coś poradzić to jak chcesz dobrze zdać mature i ogólnie wiele sie nauczyć
to trzaskaj zaedania im wiecej zadan zrobisz tym lepiej no tylko wiadpomo zadania tez nie na
poziomie 2+2 tylko cos mocniejszego
8 cze 09:46
Piotr: Hehe

. To gratuluje determinacji

. Ja za rok będę pisał maturę z matmy rozszerzoną no i ta
fizyka nieszczęsna
8 cze 09:47
use: fizyka tez rozszerzona ?
8 cze 09:48
Piotr: Tak, tak robię robię zadanka, ''trzaskam'' je
Piotr: Też rozszerzona
Piotr: A Ty zdawałeś fizykę rozszerzoną?
8 cze 09:53
5-latek : Use.. Naucz sie obliczac granice z definicji i plus do tego np zeszyt nr9 310 przykladow
granic z pelnymi rozwiazaniami krok po kroku z serii Biblioteczka opracowan matematycznych
wydawnictwo Bila . Koszt 12−13zl .
8 cze 09:55
use: właśnie miałem taki zamiar jednak logicznie to przemyslalem i sie wycofalem bvo generalnie
wiedzialem ze matme zdam na 70+ a napisanie fizyki na podobnym poziomie to jest niezle
osiagniecie a na uczelnie i tak liczy saie jeden przedmiot czy suma sumarum bez sensu niby
matury nie da sie nie zdac ale pisac dla samego pisania to tez zadna filozofia no chyba ze z
fizyki naprawde czujesz sie mocny i celujesz w 70+ albo z matmy czujesz sie slabszy niz z
fizyki to rozumiem
8 cze 09:56
Piotr: Ale jak to jeden przedmiot się wlicza?

Jak czytałem to, np. na politechnikę warszawską to
wlicza się matma+dodatkowy przedmiot+język obcy
8 cze 09:59
use: @5−latek właśnie mam ten zbiór w wersji PDF ( nie będe może wnikał w to jak go zdobyłem

no
ale czy ktoś z was jest święty

) a tak na poważnie to własnie ten zbiór zamierzam przerobic
i chyba myślę że nie ma sensu sie wiecej w granicach babrać bo do równań różniczkowych daleko

Chodzi ci o ta definicje że dla każdego otoczenia istnieje takie n że dla kazdego n ( cos tam
coś tam ) jest mniejsze od epsilona ( o tą definicje ci chodzi

? jeżeli tak to jak z niej
liczyc xD

)
8 cze 10:00
use: @piotr z tego co ja sie orientuje na stronach uczelni to jest
matma LUB fizyka LUB chemia ( po przeczytaniu opisu wyraznie jest podkreslone ze kandydat
wybiera jeden przedmiot ) tak jest na AGH tak jest na PK tak jest na UJ nie wiem gdzie ty sie
wybierasz
8 cze 10:02
Piotr: No ja bylem na targach szkoly w Warszawie. I dostalem tam rozne ulotki itd. I tam piszę
matm+dodatkowy przedmiot i ten jezyk obcy. I te punkty za mature z matmy, dodatkowego
przedmiotu i jezyku obcego sie sumują ze sobą
8 cze 10:05
use: no tak faktycznie jezeli wybiewrasz sie na PW to faktycznie taki dziwny motyw jest

ale na
wiekszosci uczelni jeden przedmiot
8 cze 10:06
use: ja wybieram sie na te "inne"
8 cze 10:06
Piotr: No niestety, do Warszawy mam najblizej

. Mysle, ze sobie poradze
8 cze 10:09
use: ja mam najdalej właśnie
8 cze 10:10
use: dobra to powodzenia na maturze za rok

ja łapie sie za te granice bo 310 ich jest