matematykaszkolna.pl
Bardzo pilne, zadania na pracę semestralną. tretix: Witam wszystkich! Mam mały problem dzisiaj muszę zdać pracę semestralną z matmy lecz przez pracę kompletnie to "olałem" i dzisiaj jestem z ręką w nocniku, bardzo bym prosił kogoś komu nie sprawiło by to problemu o rozwiązanie zadań. Bardzo dziękuję z góry. Zadanie 1 Wyniki sprawdzianu z matematyki przedstawia tabela: Ocena |1|2|3|4|5|6| Liczba uczniow|4|8|6|7|7|1| Oblicz warjancję i odchylenie standardowe. Zadanie 2 Wyznacz srednią arytmetyczną, dominantę i medianę zestawu danych: a) Dane z tabeli z zadania 1 b) 1,5,3,2,2,4,4,6,7,1,1,4,5,5,3 Zadanie 3 Ile jest sposobow ustawienia w rzędzie pięciu chłopcow i czterech dziewczynek tak aby dziewczynka stała na pierwszym miejscu. Zadanie 4 Rzucamy trzy razy monetą. Obliczyc prawdopodobienstwo zdarzenia, że orzeł pojawi się: a) dokładnie dwa razy b) co najmniej dwa razy c) co najwyżej raz Zadanie 5 Wykonujemy dwa rzuty kostką do gry. Znajdz prawdopodobienstwo następujących zdarzen polegających na tym, że: a) suma wyrzuconych oczek na obu kostkach jest rowna 5 b) iloczyn wyrzuconych oczek jest rowny 12 c) suma oczek nie przekracza 4
8 cze 07:03
wredulus_pospolitus: dziękujemy za szczerość, ale i tak to TY musisz zrobić te zadania link do dubla w którym podałem 'wskazówki': https://matematykaszkolna.pl/forum/205982.html
8 cze 11:36