Funkcje
Julia: | | 1+x | |
Funkcja f opisana wzorem f(x)= |
| , gdzie x≠1, dla pewnego argumentu przyjmuje wartość |
| | x−1 | |
√2. Argumentem tym jest liczba:
8 cze 00:14
8 cze 00:37
Janek191:
1 + x =
√2*( x − 1)
1 + x =
√2 x −
√2
√2 x − x =
√2 + 1
x*(
√2 − 1) =
√2 + 1
| | √2 + 1 | | √2+ 1 | |
x = |
| * |
| = ( √2 + 1)2 =2 + 2√2 + 1 |
| | √2 − 1 | | √2 + 1 | |
x = 3 + 2
√2
=========
8 cze 07:04
5-latek : I ma gotowca bez wysilku
8 cze 09:30
blejk: Wynik jest niepoprawny
23 wrz 20:49
Mila:
Sprawdziłeś blejk ?
23 wrz 21:06