matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
syllabi:
Dla jakiej wartości k wielomiany W(x)=x3−3x2−x+3 P(x)=2x3−5x2+k są podzielne przez ten sam dwumian?
21 wrz 14:32
syllabi:
przepraszam, potęgi mi się nie wpisały! miało być: W(x)=x
3
−3x
2
−x+3 P(x)=2x
3
−5x
2
+k
21 wrz 14:54