Pilne na zaraz
Klaudia:
Potrzebne są same odpowiedzi!
1. Oblicz długość boku │BC│ trójkąta ABC jeśli bok │AB│= 5,│AC│= 7 oraz kąt CAB= 600 .
a). √35
b). √39
c). 8
d). 6
2. Pani Kasia złożyła w banku kwotę 10 000 zł na lokatę oprocentowaną 5 % w skali roku. Oblicz
jaką kwotę odbierze pani Kasia po 3 latach, jeśli odsetki będą kapitalizowane co pół roku.
A). 11 596,93 zł B) 11 500 zł C) 11 518,75 zł
D) 11 576,25 zł
7 cze 20:12
wredulus_pospolitus:
skoro 'same odpowiedzi potrzebne' to sobie rozwiąż zadania albo "strzelaj"
7 cze 20:15
wredulus_pospolitus:
1) tw. cosinusów wykorzystaj
2) wzór na obliczanie kapitalizacji odsetek
7 cze 20:17
Mateusz:
a tak swoją drogą to komu potrzebne są pilne rozwiązania zadan o 20:21
7 cze 20:21
Klaudia: na test, który muszę zrobić do 21 i wysłać do szkoły
7 cze 20:23
Klaudia:
7 cze 20:23
wredulus_pospolitus:
no to się szybko wzięłaś ... powodzenia
podałem Ci gdzie masz znaleźć wzory do rozwiązania ... więc rusz cztery litery i rozwiąż te
zadania
7 cze 20:24
Mateusz:
Szkoły czynne do 21

? Koniec swiata no ale dobra jak sobie nie poradzisz z rozwiązaniem to
napisz czego nie rozumiesz lub swoje rozwiazanie a znajdzie sie błąd
7 cze 20:27
Klaudia: wiesz mam 14 pytań zrobić do 21:30. To jest szkoła ogólnokształcąca. Rozumiesz?
7 cze 20:30
wredulus_pospolitus:
rozumiemy i co z tego

siadaj na dupie i je rób a nie użalasz się tutaj i myślisz że ktoś się
zlituje i da Ci gotowca.
Całe życie nie będziesz mogła przejść na śliczną buzie (chociaż w sumie to będziesz mogła) ...
trochę 'oleju' w głowie musisz mieć
7 cze 20:31
wredulus_pospolitus:
to może się wydawać mało miłe stwierdzenie ... ale niestety tak już jest ... nie ma co się
rozczulać ... leń czy nie leń ... w końcu do roboty musisz się zabrać
7 cze 20:32
wredulus_pospolitus:
a te dwa zadania już dawno byś miała zrobione gdybyś zamiast pisać weszła na teorię
(odpowiednią) na tej stronie i dokonała odpowiednich obliczeń na kartce
7 cze 20:33
Klaudia: ale jo. Dobra dzięki za pomoc. Narka
7 cze 20:41
wredulus_pospolitus:
ciao bambino
7 cze 20:52
ciekawski: Niektórzy są tu wyjątkowo pomocni...
7 cze 22:58
5-latek : Ciekawski zobacz na post z 20.17 czy tam nie ma pomocy ? A 14 zadan przez godzine zrobic to
trzeba naprawde miec wiedze zeby sie tak pozno zabieerac do roboty . No jak myslisz ?
7 cze 23:23