Cramer
Bartek: Stosując wzory Cramera rozwiąż układ równań
4x+4y+2z=3
2x−2y−2z=0
6x−2y−0z=3
Może mi to ktoś pbliczyć?!
Pozdrawiam
7 cze 17:58
Bartek: pomóżcie mi z tym Cramerem
7 cze 19:05
7 cze 19:12
Basia: kto Ci tu będzie wyznaczniki liczył ?
W = [ 4 4 2 ]
[ 2 2 −2 ]
[ 6 −2 0 ]
policz podaj wynik
7 cze 19:32
Bartek: w=−50 ?
7 cze 20:55
Nienor: W=4*2*0+4*(−2)*6+2*2*(−2)−2*2*6−(−2)*(−2)*4−0*2*4=−48−8−24−16=−96
7 cze 21:07
Basia: skoro W≠0 układ ma dokładnie jedno rozwiązanie
licz teraz W
x czyli
[ 3 4 2 ]
[ 0 2 −2 ]
[ 3 −2 0 ]
W
y czyli
[ 4 3 2 ]
[ 2 0 −2 ]
[ 6 3 0 ]
W
z czyli
[ 4 4 3 ]
[ 2 2 0 ]
[ 6 −2 3 ]
7 cze 21:19
Bartek: x=0
y=24 czyli 0,25
z=−48 czyli 0,5

?
7 cze 22:56
Mila:
Witaj[Z
Basiu,jednak uległaś i obliczyłaś wszystko. Pozdrawiam.
7 cze 22:59
5-latek : Bartku .Ty jestes studentem . Nie powinienes o to pytac czy dobrze tylko np do 1 rownania
podstawic wyliczone x,y,z i sprawdzic czy rownanie jest spelnione. Jesli nie to masz blad i
popraw
7 cze 23:02