matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x
Domciaaa:
logx 64=−3
7 cze 14:01
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3417.html
7 cze 14:02
Janek191:
1
1
log
x
64 = − 3 ⇔ x
−3
= 64 = 4
3
= (
)
−3
⇔ x =
4
4
7 cze 16:10