matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Domciaaa:
log
√
3
3
√
81
=
7 cze 13:49
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3417.html
7 cze 13:49
Janek191:
log
√
3
3
√
81
= x ⇔(
√
3
)
x
=
3
√
81
⇔ ⇔ (
√
3
)
x
= 3 *
3
√
3
⇔ 3
0,5x
= 81
1
3
⇔ 3
0,5 x
= ( 3
4
}
1
3
⇔
4
8
⇔ 3
0,5 x
= 3
4
3
⇔ 0,5 x =
⇔ x =
3
3
8
log
√
3
3
√
81
=
3
=============
7 cze 16:26