Wylicz granicę
Wojtuś: POMOCY

! Wylicz granicę :
lim xe
1x
x→0
+
6 cze 23:41
Bogdan:
czy chodzi o limx→0+ (xe1/x) ?
7 cze 00:04
Wojtuś: tak zgadza się chodzi o tą granicę
7 cze 10:15
wredulus_pospolitus:
| | e1/x | |
x*e1/x = |
| = ... H = .... |
| | 1/x | |
7 cze 10:16
Vizer:
Wydaje mi się, że tu po podstawieniu nie wychodzi symbol nieoznaczony, więc nie ma potrzeby
hospitalizować.
7 cze 10:20
asdf: 0*∞ − jest potrzeba
7 cze 10:22
Vizer:
A fakt, za x * ..,, podstawiałem nieskończoność
7 cze 10:26