...
Pati:

dlaczego jak obliczam "h" to wychodzi mi 21...?
h
2 +2
2 = 5
2
h
2 = −4 + 25
h
2 = 21
co źle robie?
6 cze 20:44
cyprus: Masz jeszcze h
2 − z tego robisz pierwiastek
6 cze 20:45
cyprus: Czyli to będzie √21 = 4,58
6 cze 20:46
Pati: czyli jak mam obliczyć pole to:
P=7+32 *4.58 ?
6 cze 20:56
Pati: i wychodzi 22.9 ?
6 cze 20:57
cyprus: Tak.
Ja zaokrągliłem h do 4,58 jak zaokrąglisz inaczej to też ciut inny wynik Ci wyjdzie, jednak
dobrze obliczyłaś pole z tym h.
6 cze 21:01
Pati: ok dzieki wielkie. to naprawde super stronka
6 cze 21:06