matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bn
MIKI:
przekatna szescianu ma dl 4. oblicz powierrzchnie calkowita tego szescianu.
6 cze 20:36
vitek1980:
d − przekątna a − długość krawędzi sześcianu
4
d = a
√
3
czyli a =
√
3
P = 6a
2
− podstaw i policz
6 cze 21:27