matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WIELOMIANY
SYLWIA:
Wskaż wielomian,którego pierwaistkami sa liczby −2,−1,1: a) q(x)=(x
2
+1)(x+2) b) q(x)=(x
2
−1)(x−2) c) q(x)=(x
2
−1)(x+2) d) q(x)=(x
2
+1)(x−2)
6 cze 20:07
bezendu:
c)
6 cze 20:08