matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wielomian
Paucia:
Dane są wielomiany W(x)= −8+4 , P(x)= 5x
2
+ 2x + 4 oraz Q(x)= x
2
−x+4. Wyznacz wielomian 1/4W(x)(P(x)−Q(x))
6 cze 19:55
irena_1:
Sprawdź W(x)
6 cze 19:59
Paucia:
czyli co mam zrobić ?
6 cze 20:28