matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz czy ciag jest arynmetyczny
patka39:
an=4n−5
6 cze 18:14
bezendu:
a
n
+
1
=4(n+1)−5=4n+4−5=4n−1 a
n
+
1
−a
n
=4n−1−(4n−5)=4n−1−4n+5=4=const więc jest arytmetyczny
6 cze 18:24