Przekształcenie wykresów
ssdd: Czy mógłby ktoś pomóc

1.Naszkicuj wykres funkcji f(x) = 3g(x), jeżeli
a) g(x)= −x
b) g(x)= |x|
c) g(x)= x
3
porównaj monotoniczność funkcji f i g.
2.Narysuj wykres funkcji f(x) = 1/4 g(x), jeżeli
a) g(x) = x+1
b) g(x) = |2x|
d) g(x) = 2/x
3.Funkcja f(x)= |x+2| określona jest dla x E <−1; 4>. Naszkicuj wykres funkcji g. Podaj jej
dziedzinę i zbiór wartości
a) g(x) = f(3x)
b) g(x) = f(1/3 x)
c) g(x) = 4f(x)
d) g(x) = 1/4 f(x)
Proszę też o wyjaśnienie o co w tym wszystkim chodzi