rozniczka
jadziaa33: obliczz przyblizona wartosc wyrazenia
[1,7
2 +2,2
2]
1/3
| | 29 | |
wyszlo mi ze jest to 1 |
| czy ktos moglby mi to sprawdzic? |
| | 30 | |
6 cze 13:19
jadziaa33: wzielam funkcje
x
2 + y
2 ]
1/3
pochodna x = 1/3*(x
2 +y
2)
−2/3 * 2x
pochodna y =1/3*(x
2 +y
2)
−2/3 * 2y
za x oraz za y wzielam 2
Δx = −0,3
Δy=0,2
| | 1 | |
wiec te wyrazenie jest = 13| * −0,3 + |
| *0,2 + 2 = 1u{29{30} |
| | 3 | |
czy jest to dobrze zrobione?
6 cze 13:49
jadziaa33: | | 1 | | 2 | | 29 | |
tzn |
| * 310 + 13* |
| + 2 = 1 |
| |
| | 3 | | 10 | | 30 | |
6 cze 13:55
jadziaa33: nikt nie sprawdzi?:(
6 cze 16:01
jadziaa33: up
6 cze 19:29