matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w całce
Kamil:
∫1/7x dx
6 cze 12:11
irena_1:
1
1
dx
1
∫
dx=
∫
=
ln|x|+C
7x
7
x
7
1
1
1
1
1
∫
x dx=
∫x dx=
*
x
2
+C=
x
2
+C
7
7
7
2
14
Nie wiem, który to przypadek...
6 cze 12:17
Kamil:
Dzieki wielkie Irenka
6 cze 12:18