proszę o pomoc
aga: podaj środek i promień okręgu o równaniu (x−5)2+(x+3)2=16
6 cze 11:15
6 cze 11:19
irena_1:
Jeśli to ma być (x−5)2+(y+3)2=16, to
S=(5; −3) i r=4
6 cze 11:19
aga: do wreduluspospolitus: teoria teorią ale my mamy ( x+3)2 a nie x i y
6 cze 11:26
Mateusz:
Jezeli faktycznie tak jest to nie ma co nawet ruszac zadania bo to nie jest rownanie okręgu
wtedy co zresztą widac w teorii
6 cze 11:29
irena_1:
To nie jest to równaniem okręgu. To równanie z jedną niewiadomą− jego rozwiązaniem mogą być
liczby, a nie pary liczb (czyli są to co najwyżej punkty na osi liczbowej, a nie na
płaszczyźnie).
Równanie to nie ma rozwiązań w liczbach rzeczywistych.
6 cze 11:33
aga: dzięki
6 cze 11:57