Prawdopodobieństwo, rozkład jednostajny, EY.
ggere: Dla zmiennej losowej X o rozkladzie jednostajnym w przedziale (− π2, π2) wyznaczyć
rozkład zmiennej losowej Y=|sinx| i policzyc EY.
Jak to zrobić? Zupełnie sobie z tym nie radze...
6 cze 11:07
wredulus_pospolitus:
pytanie kontrolne 1: Czy wiesz jak wygląda rozkład jednostajny

pytanie kontrolne 2: Czy wiesz jak wygląda wykres f(x) = |sinx|

pytanie kontrolne 3: Czy potrafisz coś z tego wywnioskować
6 cze 11:21
wredulus_pospolitus:
pamiętaj także, że:
EY = ∫Ω Y dP}
6 cze 11:23
ggere: Wiem jak wyglada rozklad jednostajny i wykred ale nie umiem nic z tego wywnioskowac
6 cze 14:39