sprawdzenie
Zagubiony: Proszę o sprawdzenie wyników równań prostych zawierających boki trójkąta o
wierzchołkach:A=(−1,−5) B=(−1,7) C=(3,−3)
AB= x=−1
BC= −2 1/2x+4 2/4
Dobrze to policzyłem?
6 cze 01:14
PW: Co Ty wypisujesz?
AB=x=−1 − a co to ma znaczyć?
6 cze 01:45
Zagubiony: powiedz mi jak jest dobrze

bo juz mi mozg o tej porze nie trybi
6 cze 01:48
Aga1.: prosta AB ma równanie x=−1,
a prosta BC
6 cze 07:19
aniabb:

tak dobrze policzyłaś
6 cze 07:26
Janek191:
@zagubiony
Powinno być napisane:
pr AB : x = −1
| | 1 | | 1 | |
pr BC: y = −2 |
| x + 4 |
| |
| | 2 | | 2 | |
6 cze 09:17