Matematyka finansowa
M4ciek: Udowodnij − matematyka finansowa.
Ciąg rat Rj, j=1,2...n jest równoważny pożyczce K
0 przy stopie i ,udowodnić, że ciąg rat
Rj’=α * Rj gdzie α>0 Rj jest równoważny pożyczce Ko '= α * Ko przy tej samej i.
Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak to zrobić
6 cze 00:47
Artur z miasta Neptuna:
Skoro suma rj =ro (zapis uproszczony)
To suma a*rj = a*(suma rj) = a* ro (znowu zapis uproszczony)
6 cze 09:32
M4ciek: Mógłbyś mi to jakoś rozpisać?
6 cze 13:45
M4ciek: Umie to ktoś?
6 cze 23:58