matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmiana ctg na tg
Krótkie :):
ctg30stopni * ctg40 stopni * ctg50stopni= ? Dlaczego ctg50stopni zamienia się na ctg40 stopni?
6 cze 00:18
Eta:
ctg50
o
= ctg(90
o
−40
o
)= tg40
o
tg40
o
*ctg40
o
=1 i ctg30
o
=
√
3
W=........ dokończ........
6 cze 00:25
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
6 cze 00:25