matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj wskazane działania i zapisz wynik w postaci potęgi liczby 3
kMK:
http://e-fotek.pl/images/77961214579423214335.jpg
5 cze 23:47
Janek191:
1
9
15
2
* (
)
−2
*
6
√
27
81
=
3
7
2
* 3
5
2
(3
2
)
15
2
* 81
2
*
6
√
3
3
=
=
3
7
2
+
5
2
3
15
* ( 3
4
)
2
* 3
3
6
=
=
3
12
2
3
15
* 3
8
* 3
1
2
=
= 3
17
*3
1
2
= 3
17,5
3
6
6 cze 10:45