matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
dlaziomka:
Rozwiąż równanie i nierówność z wartością bezwzględną: a) │2x−5│= 4 b) │x + 2│ ≤ 3
5 cze 21:55
bezendu:
2x−5=4 lub 2x−5=−4 2x=9 2x=1 x=... x=.. x+2≤3 i x+2≥−3 x≤1 x≥−5
5 cze 21:59