Dana jest funkcja.
Coll: Witam, prosiłbym o rozwiązanie tego zadanka, a dokładnie podpunkt b, gdyż pierwszą cześć wydaję
mi się, że umiem.
| | 2x+1 | |
Dana jest funkcja f(x) = |
| |
| | x−1 | |
| | a | |
a)podaj wzór y = |
| oraz wektor przesunięcia |
| | x | |
b)podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji.
| | 2x+1 | |
a) y= |
| u=[1,0] − czy to dobrze? |
| | x | |
Pozdrawiam.
5 cze 21:40
krystek: | | 2(x−1)+3 | | 3 | |
f(x)= |
| =2+ |
| |
| | x−1 | | x−1 | |
5 cze 21:43
Tadeusz:
... i teraz −
5 cze 21:46
Coll: No dobrze.. a skąd wzięła się ta trójka?
5 cze 21:48
krystek: w liczniku :−2+3=1
5 cze 21:48
Tadeusz:
"dostawiona" aby sztuka nie cierpiała −
5 cze 21:49
Coll: Czyli u[1,2] Tak? A co z podpunktem b) ?
5 cze 21:52
krystek: Naszkicuj i zobaczysz , POKONAJ LENIA W SOBIE!
5 cze 21:54