Prostopadła
kozuch: Podaj równanie prostej prostopadłej do równia x=5 przechodzączeh przez punkt P(−1;4).
5 cze 21:24
krystek:
5 cze 21:28
PW: Najgorzej jest z szanownymi pytaczami, którym nie chce się przepisać poprawnie treści zadania.
Tak tam stało:
prosta prostopadła do równania?
5 cze 21:35
krystek: Ja już niczemu się nie dziwię!
5 cze 21:37
pigor: ..., lub analitycznie z postaci ogólnej prostej np. tak :
x=5 ⇔ x−5=0 ⇔ x+0y−5=0 ⇒ 0(x+1)+1(y−4)=0 ⇔
y−4=0 ⇔ y=4 . ...
5 cze 21:44
krystek: @pigor zawsze super!
Jaka pogoda w Szczecinie , słoneczko przygrzewa?
5 cze 21:47
pigor: ..., jeszcze jak

. ...

, dla mnie niespodzianka, pozdrawiam
6 cze 13:41