Jaką figurę opisuje
qwerty: Jaką figurę opisuje
(x−2)2+(y+3)2≤8
Wiem że : S=(2,−3)
r=√8
Ale co mam zrobić dalej? PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC
5 cze 18:27
Basia:
= okrąg
≤ koło
5 cze 18:28
qwerty: I to wszystko?
Zrobiłem tak samo na spr. I nauczycielka powiedziała mi, że to nie wszystko i coś tam....

Ale nic, dzięki.
5 cze 18:34
qwerty: Mam jeszcze jedno zadanie, którego też nie jestem w stanie pojąć(tzn. jestem, ale moja
nauczycielka twierdzi inaczej
5 cze 18:35
Basia:
a dokończyłeś ?
trzeba napisać: koło o środku S(2;−3) i promieniu r = 2
√2
dawaj to zadanie
5 cze 18:37
qwerty: Sprawdź położenie prostych
l: 2x−3y−1=0 k:−6x−4y+5=0
zrobiłem tak:
−3y=−2x+1 /:(−3) −4y=6x−5/:(−4)
y=2/3x−1/3 y=6/4x+5/4
y=3/2x+5/4
Współczynniki są różne, więc proste są prostopadłe.
Moim zdaniem to już tyle, ale jednak ona twierdzi inaczej.
5 cze 18:41
5-latek : One bedea prostopadle ale zle napisales rownanie drugiej prostej
5 cze 18:48
Basia:
1.
są błędy
| | 2 | |
l: 3y = 2x−1 y = |
| x − U{1}[3} |
| | 3 | |
| | 3 | | 5 | |
k: 4y = −6x+5 y = − |
| x + |
| |
| | 2 | | 4 | |
2.
uzasadnienie do kitu
dla prostych y=x i y=2x współczynniki też są różne a prostopadłe to one nie są
| | 2 | | 3 | |
tamte są prostopadłe bo ak*al = |
| *(− |
| ) = −1 |
| | 3 | | 2 | |
5 cze 18:50
qwerty: I życie stało się prostsze

Dzięki wielki
5 cze 18:55