matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Marta:
oblicz pole i obwod kwadratu o przekatnej 5{2}
5 cze 17:57
Bianka:
Skorzystaj z zależności
https://matematykaszkolna.pl/strona/854.html
5 cze 18:00
Basia:
c = 5
√
2
zastosuj tw.Pitagorasa wylicz a P = a
2
Ob = 4a
5 cze 18:01